Ieskaties!

Paliekošai nedēļas iedvesmai

Veselīgas receptes katrai dienai


Bezglutēna makaroni augu bāzes mērcē 

Porcija paredzēta: 4 personas
Pagatavošanas ilgums: - 20 min

Nepieciešamās sastāvdaļas: 

Pamatsastāvdaļas: 
250 g Bezglutēna makaroni 

Mērce: 
2 Burkāni ( vidēja izmēra ) 
3 kartupeļi ( vidēja izmēra )
1 Sīpols ( vidēja izmēra ) 
3 ķiploka daiviņas
1/4 daļa no kokosriekstu piena bundžiņas
150 g Indijas rieksti 
480 g Sarkanās pupiņas ( 2 bundžas ) 
1 ēd.k. Citrona sula
1 šķ. Kajēnas pipari 
5 ēd.k. Rauga pārslas 
1 šķ. Paprika 
3 šķ. Jodētā sāls 

Pagatavošana: 
1. Sagriez burkānus, kartupeļus un sīpolu, apmēram, vienādās daļās ( lai vārīšanās ilgums ir līdzīgs) liec tos vārīties uz vidēji lielas uguns;
2. Atsevišķā vārāmajā traukā liec vārīties arī makaronus;
3. Kad dārzeņi ir izvārījušies ( svarīgi saglabāt ūdeni, kurā vārījas dārzeņi), liec tos traukā, kurā ērti būs šīs sastāvdaļas sablenderēt. Pievieno ķiploku, rauga pārslas, kokosriekstu pienu, Indijas riekstus, citrona sulu, kajēnas piparus, papriku un jedāto sāli, un sablenderē visu kopā ( es to parasti daru ar rokas blenderi, jo viss sablenderējas 100%). Pēc garšas un tekstūras šī mērcē atgādinās siera mērci. Ja mērce ir pārāk bieza, pievieno mazliet ūdeni no izvārītajiem dārzeņiem. 
4. Kad makaroni un mērce ir gatavi, tad to visu liec vienā lielā traukā, pievienojot pupiņas, kārtīgi samaisi un liec pusdienu traukos. Pusdienas vari rotāt ar sev mīļiem zaļumiem un garšaugiem.

-Noteikti raksti arī savas atsauksmes par to, kā izdevās un kā garšoja šis lieliskais ēdiens- 

Vai Tevi interesē lielākie bonusi, ko iegūsti apēdot šādas pusdienas? 

A vitamīns ( lielos daudzumos atrodams burkānos )
B1,B6,B3 ( rauga pārslas, kartupeļi )
B12 ( lielos daudzumos atrodams rauga pārslās)
Fe ( sarkanās pupiņas ) 
Zn ( rauga pārslas )
C vitamīns ( kartupeļi ) 
Mg ( sarkanās pupiņas, kartupeļi ) 
Mn ( kartupeļi) 




Grūbas dārzeņu mērcē

Nepieciešamās sastāvdaļas: 

Pamatsastāvdaļas: 

250 g Grūbas

Mērce: 
240 g Sarkanās pupiņas ( 1 bundža )
1 paka ar Tevis iecienītajiem saldētajiem dārzeņiem ( Es izvēlos dārzeņu mix un brokoļus. Vasaras sezonā ideāls variants ir spināti)
300 g Tava iecienītā tomātu mērce ( Es dodu priekšroku Rundāles 7 zaļumu mērcei )
Ūdens pēc nepieciešamības
1 šķ. Jodētā sāls 


Pagatavošana: 
1. Uz pannas, pievienojot mazliet ūdeni, liec saldētos dārzeņus;
2. Atsevišķā vārāmajā traukā liec vārīties arī grūbas;
3. Kad dārzeņi ir mīksti un bez sasaluma pazīmēm, liec klāt tomātu mērci. Ar pašu tomātu mērci droši vari variēt. Šad tad es pielieku klāt arī kādu extra mērci, piemēram, lečo, tas ir pēc vēlmes un izvēles iespējām;
4. Ļauj sildīties mērcei uz pannas, tā lai viss ir sajaucies kopā un patiesi atgādina mērces konsistenci. 
5. Kad tas ir izdarīts, pašās beigās liec klāt sarkanās pupiņas, apmaisi un ļauj 5 min, lai tas viss atkal kopā paburbuļo uz pannas. 
6. Nokās grūbas, saliec tās pa šķīvjiem, pievienojot dārzeņu mērci. 



-Pēc izvēles, ēdienu var rotāt ar sevi mīļiem zaļumiem un uzkodām. Šoreiz es to rotāju ar tofu un svaigiem gurķīšiem. Patiesi garšīgs un uzturvērtībām bagāts ēdiens. 


-Svarīgi atcerēties, pie katrām pudienām, pēc iespējas, liec klāt arī skābētos kāpostus. Tas uzlabos Tavu zarnu traktu un veicinās labo baktēriju ( probiotiķu un prebiotiķu) vairošanos


-Noteikti raksti arī savas atsauksmes par to, kā izdevās un kā garšoja šis lieliskais ēdiens- 



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru